HTML

A víz szerepe a szépségápolásban

2011.11.07. 15:32 :: t.imre63

Szépségápolás

A víznek nagy jelentősége van életünkben. Szervezetünk kb. 80 százalékát víz alkotja. Magyarországon a csapvíz minősége kifogástalan, ezért szerencsésnek mondhatjuk magunkat. A vízzel nemcsak egészségesebbek, hanem szebbek is lehetünk. Íme néhány jó tanács a vízfogyasztásra:

Sportolás után fogyasszunk csapvizet!
Mozgás közben rengeteg folyadékot veszítünk, így ezt pótolnunk kell a dehidratáció elkerülése érdekében. A legjobb eszköz erre a csapvíz, amely frissít, nem cukros, így a ph értéke megfelel az emberi szervezetnek. Különösen a fogyni vágyóknak lehet csábító a víz azon tulajdonsága, miszerint a zsír csak vízben ég el.

Csapvízzel a ráncok ellen
Csapvíz VS. ráncok, avagy használjuk a vizet fegyverként a bőrünk öregedése elleni harcban! A csapvíz fogyasztása fontos a bőrünk vízhiánypótlása miatt. Ma már számtalan krémet találhatunk mindenféle bőrtípusra, de gondolt már Ön arra, hogy a csapvizet hívja segítségül a bőre öregedése ellen? Ne csak külsőleg, hanem belsőleg is óvja bőrét! A ráncokkal szemben a csapvíz könnyedén veszi fel a harcot. Szinte azonnal beépül a szervezetbe,hiszen a lehető legtermészetesebb folyadék. Bőséges vízfogyasztással bőrünk feszesebbé, rugalmasabbá válik.

Gőzöléssel a szép bőrért
A gőzölés véd a szabad gyökök ellen, segít az ártalmas anyagok kiűzésében a szervezetből, ami a bőrön is látható. Gőzöléssel a bőrünk regenerálódik és pórusaink kitisztulnak. Eresszen egy lábosba csapvizet, forralja fel, majd hajoljon fölé! A gőzölés folyamatát valódi szertartásként élhetjük meg, ha teafiltert teszünk a forró vízbe. 

A víz szerepe a hajápolásban
Talán nem újdonság, a fodrászok legalábbis sokszor adják azt a tanácsot, hogy hideg vízzel is áztassuk a hajunkat. Ez ugyanis fényesebbé teszi a tincseket! Egyenesebbek, laposabbak leszek, jobban kezelhetők. 

A szálak igazodását egyenletesebbé teszi, a egész haj csillogóbb hatású. A túl sós tengeri víz idővel kiszáríthatja a tincseket, de az óceán vizét felhasználó termékek táplálóbbak és értékes botanikai összetevőik vannak (mint például a tengeri moszat). Tisztít, megújít, a haj könnyebben kibogozhatóvá válik a használatukkal. Egy könnyed zuhanyzás is ásványi sókat juttat a hajba, könnyebben kezelhetővé téve azt. Ehhez azonban lágy víznek kell lennie a tartályunkban, ha túl kemény, érdemes beszerezni vízlágyítót. A túl klóros és sós víz inkább árt az egészséges tincseknek.

Napozás és úszás előtt is érdemes zuhanyozni, kellemes védelmet nyújt a hajunk számára. A fürdés után kerüljön rá kondícionáló, hogy a nap sugarai ellen is jobban védjük.

Ahogyan azt már észre is vehettük, a víz hatására a haj göndörödni kezd. Sok esetben nincs tehát szükség extra göndörítő habokra és eszközökre ahhoz, hogy egy kis izgalmas változást vigyünk a frizuránkba! Ha vizesen készítjük a frizurát, az sokkal tartósabb lesz.

Zuhanyozzon hideg vízzel!
A kiadós testmozgás után sokak szerint a meleg vizes zuhanyzásnál nincs kellemesebb. Ha már sportolásról és teljesítményről van szó, inkább a víz lehűtése ajánlott – bizonyította be egy friss tanulmány. Minél hidegebb, annál hatásosabb.

A profi sportolók tudják – és alkalmazzák is: egy kemény edzés után a hideg vizes zuhanyzás hathatós segítséget nyújt a regenerációban és a teljesítményfokozásban is. A hatás felerősítésére azonban még egy lehetőség létezik: a meleg és hideg víz váltakozása.

A fogyás titka: hideg víz és rágógumi
Az eredményes fogyókúrához elegendő lehet a hideg víz nagy mennyiségű fogyasztása vagy a rágógumi-rágás. Egy német tanulmány megállapítása szerint e két tényező felgyorsítja az anyagcserét, amely a hőn áhított fogyáshoz vezet.

Szólj hozzá!

Címkék: bőr fogyás szépségápolás víz haj krém öregedés csapvíz ránc napozás gőzölés

A bejegyzés trackback címe:

https://cseppenkent.blog.hu/api/trackback/id/tr253361187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása