HTML

Talpra állították az Északmagyarországi Regionális Vízművek gazdálkodását

2011.10.18. 14:30 :: t.imre63

Éppen egy évvel ezelőtt vette át az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV Zrt.) irányítását Ritter Géza – ebből az apropóból sajtótájékoztatón összegezte az elmúlt egy esztendő tapasztalatait, eredményeit. Mint a vezérigazgató kifejtette, a vezetőváltást egy hosszadalmas átvilágítás követte, ennek eredményit februárban hozták nyilvánosságra, a jogászok pedig megtették a szükségesnek ítélt lépéseket. Az átvilágítást racionalizálás követte, mára negyedmilliárdos a megtakarítás. (Északhírnök)

Felülvizsgálták a beszállítói kört, újratárgyalták a korábbi szállítói szerződéseket, visszavették a külső vállalkozótól a vízóra-leolvasást, egyebek mellett ezekkel az intézkedésekkel sikerült helyreállítani a kazincbarcikai székhelyű Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) ZRt. gazdálkodását - közölte Ritter Géza, a cég vezérigazgatója hétfői sajtótájékoztatóján.

A cég vezetője az év elején jelentette be hogy tucatnyi szakértő 200 esetben talált valamiféle hibát vagy szabálytalanságot az ÉRV ZRt. korábbi gazdálkodásával kapcsolatban, az ezekkel okozott kár pedig milliárdos nagyságrendű. Példaként említette, hogy volt olyan eset, amikor 2007 és 2010 között nyolc személyautó bérletére összesen több mint 53 millió forintot költött a társaság; ezek közül hetet meg is vettek, így összesen több mint 80 millió forintot fordítottak csak a kocsikra.

A vállalatot egyébként is a kizárólagos "saját" beszállítók rendszere, a verseny teljes hiánya jellemezte - foglalta össze, hozzátéve, hogy volt olyan cég is, amely az óraleolvasásoktól, a földmunkákon át, a gépkocsibérletig minden pályázatot megnyert a vízműnél. Ennek a gyakorlatnak vetett véget az ÉRV ZRt. új vezetése egy teljes körű átvilágítással, és egy újfajta gazdálkodási szemléletmód bevezetésével - mondta.

Kitért arra, hogy az elmúlt egy évben kidolgozták és véghez vitték azt a költségtakarékossági tervet, amelynek köszönhetően csak az anyagköltségeken több mint 140 millió, a külsős szolgáltatások lemondásával pedig közel 70 millió forintot spóroltak meg. A társaság vezetője beszélt arról is, hogy miközben lefaragták kiadásaikat, sikerült biztosítaniuk a folyamatos fejlesztéseket, korszerűsítették szűrőrendszereiket, így egyre jobb minőségű vezetékes víz jut el a fogyasztókhoz. Ritter Géza elmondta, hogy az ÉRV ZRt.-nek is gondot jelentettek az egyre halmozódó kintlévőségek.

Ahhoz, hogy a helyzet mindenki számára a legmegfelelőbben rendeződjön, a vízmű vezetése az anyagi nehézségekkel küszködő partnercégekkel közösen átgondolta a korábbi megállapodásokat, és új ütemezést vezetett be a hátralékok rendezésére. A társaság jelenleg 166 település ivóvízellátását biztosítja közvetlenül, továbbá 11 társvízmű továbbértékesítés céljából veszi át az ÉRV ZRt. által megtermelt ivóvizet, így összességében mintegy 600 ezer ember ivóvízzel való ellátásáról gondoskodik a cég. (MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: érv géza regionális zrt. vízmű ritter északmagyarországi

A bejegyzés trackback címe:

https://cseppenkent.blog.hu/api/trackback/id/tr913311794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása