HTML

A víz világnapja

2011.10.17. 10:58 :: t.imre63

A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. Célunk, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.

„Víz! / Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, / anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: / maga az élet vagy." (Saint-Exupéry)


A tagországok célja az volt, hogy felhívják a világ figyelmét: bolygónk édesvízkészlete nem kifogyhatatlan forrás. Tisztaságának megőrzése érdekében jóval nagyobb figyelmet kell szentelnünk a környezetünk védelmére is. A víz jelenléte meghatározza mindennapi életünket, természetesnek vesszük, hogy a jó minőségű ivóvíz a kellő mennyiségben mindig a rendelkezésünkre áll.
>br /> Kis odafigyeléssel azonban sokat tehetünk azért otthonunkban, környezetünkben, hogy az, ami oly megszokott és alapvető szükséglet számunkra: a tiszta víz - sokáig az is maradjon, és elegendő legyen!

Szólj hozzá!

Címkék: víz világnapja óvjuk környezetünket

A bejegyzés trackback címe:

https://cseppenkent.blog.hu/api/trackback/id/tr433308908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása